VMBO

 

Onderbouw

In de onderbouw is veel afwisseling tussen theorie en praktijk. In het leerhuis krijg je algemene vakken, zoals Nederlands, Engels, wiskunde, mens en maatschappij. De praktische vakken krijg je in speciale praktijkruimtes. De praktische vakken zijn:

  • Technas (techniek en natuurkunde)
  • Biozorg (biologie en verzorging)
  • Kunst en Cultuur (handvaardigheid, tekenen en drama)
  • Bewegingsonderwijs

Bovenbouw

Leerlingen in de beroepsgerichte leerwegen (BBL en KBL) of de Gemengde Leerweg van CSV krijgen te maken met de nieuwe wettelijke eisen voor de examens in het vmbo. De inrichting is gekoppeld aan profielen, waarbij ieder profiel een verplicht deel en een keuzedeel heeft. Dat betekent je aan het eind van leerjaar 2 een profiel kiest.

De CSV biedt vijf profielen aan:

In leerjaar 3 en 4 volgt je de kader- of de basisberoepsgerichte leerweg of de gemengde leerweg in een van de vijf profielen. De werkwijze in de leerwegen is vergelijkbaar: veel leren door te doen met veel aandacht voor de combinatie van theorie en praktijk.
Er is wel niveauverschil:

  • de kaderberoepsgerichte leerweg leidt op voor niveau 3 en 4 van het mbo, net als de gemengde leerweg.
  • de basisberoepsgerichte leerweg leidt op voor mbo niveau 2.

Aan het einde van leerjaar 2 kies je voor een van de vijf profielen. Je keuze moet passen bij je interesse(s) en mogelijkheden. Vanaf het derde leerjaar volg je een profiel dat nauw aansluit bij het vervolgonderwijs in het mbo.

In het derde leerjaar leer je alle nodige basiskennis en praktische vaardigheden. Daarna kies je vier beroepsgerichte keuzevakken uit het eigen profiel of uit een andere profiel. Deze beroepsgerichte keuzevakken gaan verder in leerjaar 4. Je wordt in je keuzes begeleid door de mentor en LOB-coördinator. Zo kies je maatwerk wat voor jou het beste aansluiting geeft op het mbo.

De theoretische leerweg (TL) is het beste te vergelijken met de oude mavo. Met een diploma van de theoretische leerweg kun je in het MBO vakopleidingen op niveau 3 volgen of middenkaderopleidingen op niveau 4. Met een diploma van de theoretische leerweg kun je ook naar de HAVO.

 

Keuzes in de bovenbouw

 

TL+

CSV Het Perron heeft de nieuwe theoretische leerweg TL+ ontwikkeld. Een levensechte opleiding waarbij de theorie aangevuld wordt met een beroepsgericht vak.

Ga naar de pagina

Economie en Ondernemen

De opleiding voor beroepen die te maken hebben met het werk in winkels en kantoren: telefonist(e), receptionist(e), postverwerking, archivering, boekhouding, verkoper, inkoper en magazijn.

Ga naar de pagina

Zorg en Welzijn

Bij het profiel Zorg en Welzijn gaat het om het werken met en voor mensen. Het graag met mensen om willen gaan, klaar willen staan voor een ander is binnen Zorg en Welzijn waar het om gaat.

Ga naar de pagina

Bouwen, Wonen en Interieur

Werk jij graag met je handen en houd je van techniek, ben je graag creatief bezig of lijkt het je leuk om leiding te geven en samen te werken om mooie gebouwen te maken?

Ga naar de pagina

Mobiliteit en Transport

Het repareren en herstellen van voertuigen en tweewielers en alles wat te maken heeft met het vervoeren en het laden en lossen van goederen. Spreekt jou dit aan? Kijk dan snel verder!

Ga naar de pagina

Produceren, Installeren en Energie

Het profiel Produceren Installeren en Energie (PIE) gaat over het werken binnen de metaal-, elektro- of installatietechniek.

Ga naar de pagina